Simulatorträning för privatpersoner

Många vet om att militären tränar i simulatorer, likaså sjukvården och andra yrkesmän. Men finns där simulatorer för privatpersoner, att kunna träna sig i simulator utan att man jobba i ett speciellt yrke? Läs vidare så får du svaret!

Träna på att handla i aktier

Detta kan verkligen göra att du tjänar pengar. Att träna på att handla i aktier innan du satsar dina egna! Det finns säkert flera aktörer men ett exempel är Swedbank och Sparbankerna som har tagit fram “Sprinklebit”, ett verklighetstroget simuleringsprogram där du kan handla med aktier. Utöver att själv handla med aktier kan du följa andra som tränar i simuleringen. Det finns också ett utbildningsprogram för att du ska lära dig så mycket som möjligt om aktiehandling!

Träna på att flyga

Som privatperson kan du träna på att flyga olika slags flygplan, även stridsflyg och helikopter! Företag som “Live it” säljer upplevelser där privatpersoner kan flyga en viss tid i en flygsimulator, och de finns runt om i Sverige. Eftersom tekniken är så pass långt fram idag så känns det som en verklig upplevelse! Det finns också föreningar som Swesim, det är privatpersoner som älskar flygplan och de har tillgång till flera olika flygsimulatorer. Man måste inte gå med i föreningen utan kan hyra en simulator också. Detta kan vara en bra idé för flygrädda med eftersom det är likt verkligheten, men där är ändå en säkerhet på samma gång. Fast det inte är verklighet så är det nära nog för att ge riktiga känslor, utan tvekan något du bör testa!

Träna golf i simulator!

Flera av Sveriges golfbanor äger en simulator. Det bästa med en simulator i golf är att du kan träna oavsett vilket väder det är. Det är inte så dyrt heller utan det är tillgängligt för alla. Man kan också träna på olika klubbor vilket gör att det passar både nybörjare och proffs. Fast man kanske inte gillar golf så är en simulator häftig nog för alla att testa på, eller vad tycker du?

Träna hemifrån med datorprogram

Kolla in olika simuleringsprogram till data som det står om på Wikipedia. Det finns hur mycket som helst. Att använda en simulator behöver idag inte betyda att du måste till en anläggning, du kan gratis ladda ner program till din dator. För att få den bästa möjliga simuleringen så behövs VR-glasögon, det finns för runt hundralappen idag!

Även här finns det ofantligt många olika program att ladda hem, de flesta är gratis och finns ofta för PC, Android och iPhone. Något som också är roligt är simuleringsspel, som till exempel Sim som troligen är det mest kända, men det finns många liknande spel också. Det är spelet där du kan bygga hus och ha familjer i en simulerad värld. Och om du vill träna på Poker eller andra bordsspel så finns där simulatorer för det med, både nybörjare och proffs kan träna på spelsimulatorer!

Det finns också program där du kan flyga olika flygplan, du kan träna på att skjuta med olika vapen och mycket mer. Det är så sant som det är sagt, det är bara fantasin som sätter gränser!