En blogg om simulatorer!

Välkommen!

Här kan du som läsare få information om den fantastiska uppfinningen som en simulator verkligen är! I olika artiklar får du läsa om de olika områden som vi har både nytta och nöje med simulatorer. Det är både inom olika arbeten och som hobby vi använder oss av olika simulatorer dagligen runt om i hela världen!

En simulator kan hjälpa oss med en mängd olika saker, den kan träna oss, den kan underhålla oss och ge oss en ovärderlig kunskap som förbättrar och räddar liv!

En intressant resa

Vägen sedan den första simulatorn till dagens avancerade simulatorer är lång och inte rak, det ligger ofantligt många timmars forskning bakom olika simuleringsprogram. En av de första simulatorerna var en trähäst som militärer fick träna på när första världskriget härjade! Läs mer om det i de olika blogginläggen.

Och som idag när de tränar astronauter och annan personal som ska göra, eller hjälpa till med, avancerade jobb ute i rymden. Det är tack vare simulering som astronauter får erfarenhet och minskar riskerna i rymden där man bara får en chans. Eller läkare som har genom simulering fått träna på att operera ett bebishjärta i mammans mage och på detta viset räddat minst ett liv vid det tillfället!

De utvecklar ständigt nya simulatorer för att vi alla ska få ett så bra liv som möjligt, simulatorn är helt fantastisk!

Det har bara börjat!

Simulator har människor använt sig av under många årtionden redan, men det är först nu som tekniken är så pass avancerad att vi kan utveckla simulatorer till helt otroliga hjälpmedel, eller nöjen för den delen!

När det gäller nöjen så är det ett nyare område som simulatorn används inom. Idag kan du lära dig att flyga, köra båt eller rida med hjälp av simulator, utan att behöva göra träning i verkligheten. Och vissa saker får man kanske inte göra i verkligheten, det kan gälla att köra helikopter, skjuta med skjutvapen eller att köra racingbilar! Läs mer om de olika nöjen vi har med simulatorer!

Lika väl som du kan åka och använda en simulator så kan du idag ladda hem gratis program och använda dig av VR-glasögon och få en otrolig upplevelse utan att lämna ditt hem! Allt från bygga hus, spela spel eller träna bort din fobi av något slag, bara din egna fantasi sätter gränserna för vad du kan uppleva med hjälp av en simulator!

Här kan ni hitta flera intressanta blogginlägg om allt möjligt som har med simulator att göra, alla kan hitta något att läsa eftersom det är ett så pass brett användningsområde som en simulator har. Inte många uppfinningar som kan användas av både privatpersoner och yrkesmän i alla möjliga kategorier och rädda liv på köpet.

Svårt att inte bli imponerad

Mycket teknik imponerar idag med just simulatorer av olika slag är utöver vanlig teknik. Den är häftig, hjälper sjuka, ger ovärderlig erfarenhet till yrkesmän och den kan utöver detta ge oss upplevelser som vi kanske aldrig annars hade fått.

Ja, simulator är något utöver det vanliga!